Dakar Test Tunesië, Woensdag 13 oktober

Een lange dag in het testprogramma. Al om zes ‘s morgens vertrekt Marcel van Vliet voor zijn eerste rit van de dag. Het weer is inmiddels tropisch warm, zoals te verwachten in Tunesie. In de loop van de ochtend gaan ook de andere combinaties op pad. Eerst Cor Euser, daarna het team van Peter Versluis. Het testgebied is honderd procent woestijngebied met lange, lange trajecten.

Gezien de ervaring van de dag ervoor wordt er harder gereden, de rij- ervaring in de woestijn in combinatie met de voor bijna iedereen nieuwe MAN, neemt tenslotte toe. Het gebied waar gereden wordt ligt ongeveer honderd kilometer verwijderd van het hotel. Kilometers maken dus.

De sfeer is opperbest en er worden nog meer ervaringen uitgewisseld dan de dag ervoor omtrent rijeigenschappen van de truck, de wegen, hoe te handelen op lange trajecten enzovoorts. En iedereen is in afwachting van de ervaringen later op de dag, waarna iedereen een nachtje gaat kamperen in de woestijn. Want hoort er ook bij in de Dakar…