Ingetogen viering Oud & Nieuw

Vanuit een heet Buenos Aires wenst het gehele team van VEKA MAN with a mission alle familieleden, vrienden, kennissen en relaties een heel gelukkig en vooral gezond nieuwjaar toe!

Wij hebben in ons hotel het oud en nieuw rustig doorgebracht en ingetogen gevierd, zoals dat heet. Uiteraard werd klokslag twaalf uur met champagne getoost op het nieuwe jaar dat voor ons hopelijk succesvol begint. Nog even werd er buiten op straat geknald met vuurwerk, maar daarna gingen we allen op tijd naar bed.

Geheel in de traditie van de Personal Dakar Argentina Chile, zoals de Dakar-rally officieel door organisator Amaury Sport Organisation wordt genoemd, is op 1 januari gestart. De eerste etappe voert naar Victoria over een afstand van 377 kilometer. De chronometer kon nog even worden opgeborgen, want er wordt niet voor een klassement gereden.

Voor onze drie race-equipes van het VEKA MAN with a mission-team is de rally dan toch eindelijk begonnen. Eerst was er om 10 uur ‘s ochtends nog de briefing in La Rural, waarin ons op het hart werd gedrukt vooral voorzichtig te zijn op de verbindingsroutes vanwege het vele publiek langs de weg. Ook op de Avenida 9 de Julio waar bij de obelisk het startpodium was, hadden zich weer tienduizenden racefans verzameld om alle deelnemers toe te juichen.

Ook op de startdag moesten we weer lang wachten. Marcel en zijn bemanning gingen pas 10 voor 7 ‘s avonds als eersten van ons drieën van start. Om 5 over 7 ging de laatste van onze trucks over het podium. De organisatie telde in totaal 407 voertuigen, verdeeld over 170 motorrijders, 30 quads, 140 auto’s en 67 vrachtwagens. Ten opzichte van vorig jaar was dat een toename van 35 voertuigen.

Morgen wacht ons de eerste klassementsproef in de tweede etappe naar Cordoba.