Cor Euser Kampioen GT klasse Dutch Super Car 2009

Na een constant seizoen heeft Cor Euser in de voorlaatste race zijn kampioenschap veilig gesteld tijdens de SLAM FM finale races op Assen.
In de kwalificatie had Cor ervoor gekozen met gebruikte banden te rijden omdat de voorsprong dermate groot was dat een pole niet perse een must was.

Desondanks kwalificeerde Cor zich op een uitstekende 4e plek.
Bij de start van race 1 crashte de als 3e geplaatste Pieter Versluis met zijn Ferrari GT2 waardoor Cor op het rechte stuk het grootste deel door het gras moest rijden om niet in de problemen te komen.

Vrijwel direct daarna bleek dat de Dodge Viper van De Graaff- Ribbens tevens schade had opgelopen waardoor voor hun de race al vroegtijdig eindigde en hun titel kansen vrijwel verloren waren. De enig bedreiging kwam van Martin Short die na Pole vrijwel de hele wedstrijd heeft geleid. Mede door minder straf seconden was de maximaal haalbare plaats voor Cor dus een 2e plek, die echter na veel gereken uiteindelijk genoeg bleek om op de zaterdag al tot kampioen gehuldigd te worden.

Helaas kwam de organisatie hier te laat achter zodat het tot in de late uurtjes nog steeds niet zeker was of Cor kampioen was. Na tien uur kwam dan het verlossende woord. Met 22 punten voorsprong op Martin Short  en een maximaal te behalen score van 21 punten in de laatste race was Cor dus toch Kampioen.

Cor zal Cor niet zijn om toch de laatste race alles op alles te zetten om de overwinning te pakken. Het team van Veka had de hele nacht doorgewerkt om de Ferrari van Peter Versluis klaar te krijgen voor de laatste race van het seizoen.

Direct na de start ging de Mosler van Martin Short kapot waardoor er ronden lang een spannend gevecht plaats vond tussen de Viper en de Marcos van Cor. Ze gaven geen meter ruimte en het publiek stond op de banken. Na de verplichte pit stop lag Peter Versluis op plek één mede omdat Cor veel straf seconden had. Tevens was Berry van Elk met de Mosler Cor voorbij gegaan tijdens de pit stop.

Cor moest alles op alles zetten om verder naar voren te komen maar mede door een juiste banden keuze liep Cor 10 sec. per ronde in op Berry die voor regenbanden had gekozen.
Helaas ging de Viper stuk zodat de enige die Cor moets proberen in te halen de Ferrari van Peter Versluis was.
Helaas was daar te weinig tijd voor en zodoende werd Cor ook in race 2 tweede hetgeen een prima bekroning was op een fantastisch seizoen.

Bij deze willen wij graag alle sponsors bedanken voor hun steun en vertrouwen: Letterop,  Renova, A.V.B, Dunlop, Intrax, Speedcom, Nines, Eurotech en No Limit coatings.